Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 29. Јул 2020.

Дружење и рад уз све мере заштите

Повратак

Дружење и рад уз све мере заштите
Дружење и рад уз све мере заштите

Председник Привременог органа Општине Пећинци посетио је јуче Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту и том приликом је, запосленима и корисницима уручио дезинфекциона средства, заштитне маске и рукавице, али и школски прибор, сликовнице, књиге, бојанке.

Током посете и разговора са запосленима и корисницима, председник је нагласио да му је драго се ова установа успешно прилагодила тренутној епидемиолошкој ситуацији, уз поштовање свих мера заштите.

“Веома је важно да ова деца и млади људи у овим тешким временима нису изолована, јер и изолација сама по себи наноси штету. Са друге стране, уверили смо се да разумеју да се мере заштите од инфекције морају поштовати, а за то разумевање кључна је улога васпитача који свакодневно раде са њима” – рекао је Трбовић.

Пријатан летњи дан корисници Дневног боравка искористили су да се са председником друже у парку, а посети је присуствовала и Биљана Јовичић директорка пећиначког Центра за социјални рад, која се том приликом захвалила Општини Пећинци на поклону, јер, како је рекла, иако се Дневни боравак редовно снабдева дезинфекционим и заштитним средствима, додатна средства ће свакако добро доћи корисницима и запосленима, а едукативни материјал увек је добродошао јер поспешује машту и креативност код корисника.

Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју тренутно прима само кориснике старијег узраста који су свесни значаја поштовања свих мера заштите, а како епидемиолошка ситуација буде дозвољавала тако ће у Дневном боравку поново почети да примају и децу млађег узраста.

Календар

Кликните на означено поље за детаље