Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 31. Јул 2020.

Безбеднији превоз за кориснике Дневног боравка

Повратак

Безбеднији превоз за кориснике Дневног боравка
Безбеднији превоз за кориснике Дневног боравка

Председник Привременог органа Општине Пећинци мр Жељко Трбовић предао је јуче директорки пећиначког Центра за социјални рад Биљани Јовичић кључеве новог комби возила намењеног корисницима Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту.

Возило је намењено првенствено за превоз деце и младих са инвалидитетом, а по речима председника Трбовића као такво у потпуности ће одговорити на потребе корисника Дневног боравка.

“У питању је савремено комби возило, које је опремљено са рампом и аутоматским ногоступом ради лакшег уласка и изласка особа са инвалидитетом. Климатизовано возило поседује 8+1 седиште, а посебан простор за особе са колицима је обезбеђен додатним сигурносним појасевима. Све то заједно омогућиће корисницима Дневног боравка комфоран и безбедан свакодневни превоз од места становања до установе, који до сада нису имали, јер су се возили у аутомобилу који није прилагођен особама са инвалидитетом” – истакао је Трбовић.

Како нам је рекла директорка Центра за социјални рад Биљана Јовичић пећиначка локална самоуправа је и до сада обезбеђивала бесплатан превоз за све кориснике Дневног боравка у Суботишту, али ново комби возило је корак више у заједничкој константној бризи о корисницима.

“Деци ће овакав комби веома значити, јер у Дневном боравку има деце која су слабо покретна, али и деце и младих са церебралном парализом, а вољу и жељу коју они имају за Дневним боравком показивали су управо тиме што су, иако су имали отежане услове доласка и одласка, свакодневно долазили у Дневни боравак. Стога сам данас посебно срећна и захвална нашој локалној самоуправи на подршци и разумевању” – рекла је Јовичић.

Укупна вредност новог возила је 4,5 милиона динара. Средства у износу од 3,8 милиона добијена су од Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, док је преосталих 675 хиљада динара обезбедила Општина Пећинци из буџетских средстава.

Календар

Кликните на означено поље за детаље