Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 21. Мај 2020.

Акција прикупљања амбалажног отпада у јуну

Повратак

Акција прикупљања амбалажног отпада у јуну
Акција прикупљања амбалажног отпада у јуну

И ове године, Удружење пољопривредних произвођача општине Пећинци организоваће акцију прикупљања амбалажног отпада од средстава за заштиту биља. Из Удружења апелују на пољопривредне произвођаче да не бацају амбалажу по атарима, нити да је спаљују већ да је сакупе и одложе до дана преузимања, као и да је потребно амбалажу претходно испрати три пута, а течност од испирања пребацити у резервоар.

Према речима Маријане Панић, председнице Удружења пољопривредних произвођача општине Пећинци ове године због епидемије вируса Covid-19 сакупљање амбалажног отпада је одложено до јуна.

“С обзиром да смо током марта и априла, због епидемије корона вируса, морали да сачекамо са сакупљањем амбалажног отпада, коначно су се створили услови да спроведемо и ову значајну акцију. Ове године у сарадњи са Пољопривредног стручном службом из Сремске Митровице и са представницима Савета месних заједница пећиначке општине одредићемо тачан датум и распоред преузимања употребљене абалаже по насељима, а пољопривредне произвођаче правовремено ћемо обавестити. Акција ће бити спроведена у јуну, а уколико је потребно пољопривредни произвођачи могу вреће за одлагање амбалаже преузети у нашим просторијама” – изјавила је Панић.

Додатне информације пољопривредни произвођачи могу добити у просторијама Удружења, а контакт особе су: Маријана Панић 064/898 36 31 и Немања Алексић 064/898 36 35, или 022/400 758.

Календар

Кликните на означено поље за детаље